Volledig scherm

Basisschool Het Meerrijk in Kampen krijgt Rabo-gift voor mobiele workshopkeuken

KAMPEN - Openbare basisschool Het Meerrijk in Kampen heeft een gift van 2750 euro van het Rabo Stimuleringsfonds ontvangen voor een mobiele keuken voor haar kookworkshops.

Een groepje ouders schreef het Stimuleringsfonds aan voor de aanschaf van het gasstel, waarmee binnen en buiten gewerkt kan worden. De keuken is bedoeld voor de wekelijkse kookworkshops van een kok die vader is van een van de leerlingen van Het Meerrijk. Kinderen op de basisschool maken in zijn workshops kennis met eten door te koken en te bakken. De kok leert de basisvaardigheden in de keuken aan, maar hij laat de leerlingen ook inzien dat bijvoorbeeld zelfgemaakte tomatensoep een afkeer voor tomaten kan doen verdwijnen. De workshops zijn een groot succes, waardoor het tweepits gasstel te klein wordt. Op de brief van de ouders aan het Stimuleringsfonds werd positief gereageerd wat leidde tot het benodigde bedrag voor de aanschaf van de mobiele keuken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.