Volledig scherm
© Thinkstock

Basisschoolleerlingen van vier scholen in Staphorst krijgen fietscheck

STAPHORST - Leerlingen van de groepen 4, 6 en 8 van de Harmen Doornveldschool, De Berkenhorst, Willem de Zwijgerschool en Christelijk Nationale School in Staphorst krijgen deze en volgende week een fietscheck.

De check is van de gemeente en bedoeld om leerlingen op een goede fiets te laten rijden. Vrijwilligers kijken naar een stevig stuur, hoorbare bel en goede remmen. Een goede fiets krijgt een OK-sticker. De vier scholen volgen na de check die de afgelopen op zes andere Staphorster basisscholen was.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.