Volledig scherm

Batavia Opstapdagen gaan van start in Lelystad

LELYSTAD - In navolging op het succes van voorgaande jaren organiseert de Bataviawerf in samenwerking met het dwarsgetuigde zeilschip Bounty de Bataviawerf Opstapdagen.

In de periode van woendag 6 juli tot en met zondag 28 augustus kunnen bezoekers hun bezoek aan de Bataviawerf combineren met een twee uur durende zeiltocht over het Markermeer. De vaartochten vertrekken dagelijks om 11.00 en 14.00 uur. Tickets zijn te bestellen via www.zeilschipbounty.nl en te koop bij de entree van de Bataviawerf.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.