Volledig scherm
De IJsselkogge werd op 12 februari van de bodem van de IJssel bij Kampen gehaald en ligt nu in Lelystad voor onderzoek. © Nieuw Land Erfgoed

Bataviawerf in Lelystad houdt rondleiding voor vaders bij IJsselkogge

LELYSTAD - De Bataviawerf in Lelystad houdt zondag 19 juni op Vaderdag een rondleiding voor vaders en hun familie bij de IJsselkogge.

Hoofd conservering Laura Koehler leidt de vaders rond in de conserveringsruimte waar het 500 jaar oude schip ligt dat op 12 februari van de bodem van de IJssel in Kampen werd gehaald. In Lelystad wordt momenteel onderzocht of conservering van de IJsselkogge mogelijk is. Deelnemers aan de rondleiding mogen dicht bij de kogge komen, vaders ontvangen als vaderdagcadeau een special over het schip. De rondleiding begint om 13.30 uur. Kaarten zijn 15 euro per persoon. Aanmelden is noodzakelijk via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.