Volledig scherm
Beeldend in Steen geeft een introductie op een nieuwe serie beeldhouwcursussen in Dronten. © Beeldend in Steen

Beeldend in Steen in Dronten geeft proefles als intro op nieuwe ronde beeldhouwcursussen

DRONTEN - Beeldend in Steen in Dronten geeft zaterdag 3 september een proefles als introductie op een nieuwe ronde beeldhouwcursussen in zachte steensoorten.

Beginners en gevorderden kunnen aan de slag met speksteen. Docent Ton Weerheijm leert wat het juiste gereedschap is en hij vertelt over de geschikte steensoorten voor het beste resultaat. De proefles is van 13.00 tot 16.00 uur bij steenhouwerij Van Ommen aan De Regge 33 in Dronten. Deelname is 10 euro. De beeldhouwcursus start 13 september en is op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur bij Van Ommen. Naast speksteen kan er in de workshop ook met albast of serpentijn worden gewerkt. Kosten zijn 200 euro exclusief steen. Aanmelden kan via telefoonnummer 0321-325525 of info@beeldendinsteen.nl. Meer informatie staat op www.beeldendinsteen.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.