Volledig scherm
Rolina Nell heeft schilderijen en tekeningen gemaakt, waarin invloeden te herkennen zijn van onder meer de Schokker klederdracht. © Museum Schokland

Beeldend kunstenaars tonen nieuw werk met gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd op Schokland

SCHOKLAND - Beeldend kunstenaars Rolina Nell en Guda Koster exposeren vanaf zaterdag 9 juli nieuw werk onder de titel gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd in Museum Schokland.

Nell toont schilderijen en tekeningen, waarbij vrouwen in traditionele klederdrachten het onderwerp vormen. Schilderijen en tekeningen waar de historie voelbaar is en de identiteit mysterieus blijft. Koster heeft vier werken gemaakt met als uitgangspunt de strijd die de Schokkers geleverd hebben tegen het water en tegen de ontruiming van het eiland Schokland. De werken zien er strak en ernstig uit, maar hebben ook iets humoristisch. Gestippeld, gestreept, geruit en verbloemd is tot en met zondag 30 oktober te zien. Toegang tot het museum aan de Middelbuurt 3 is 6 euro, MJK gratis.

Volledig scherm
Guda Koster heeft etalagefiguren gemaakt die zijn gebaseerd op historische kostuums en klederdracht. © Museum Schokland
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.