Volledig scherm
Een van de beeldend kunstenaressen, die haar werk tentoonstelt in Blokzijl, is Ria Penthum die onder meer dit kunstwerk toont. © Alie de Boer

Beeldend kunstenaressen tonen hun werk met expositie Verbonden in verwondering in Blokzijl

BLOKZIJL - Beeldend kunstenaressen Alie de Boer, Helma Lok, Carola Mokveld en Ria Penthum tonen vanaf zondag 31 juli hun werk in de zomerexpositie Verbonden in verwondering in Blokzijl.

In de Doopsgezinde Kerk aan de Breestraat 2 zijn uiteenlopende kunstobjecten te zien met als overeenkomsten 'de schoonheid van verval en kwetsbaarheid'. Dat bindt de vier kunstenaressen, die in 2015 ook een zomerexpositie in de kerk hielden. Verbonden in verwondering is tot en met zondag 14 augustus te bekijken van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Toegang tot de expositie is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.