Volledig scherm

Beeldend werk van Hanna Oren-Huppert in Museum Sjoel Elburg

ELBURG - Museum Sjoel Elburg presenteert van donderdag 1 september tot en met zaterdag 7 januari ruim vijftig werken van de joodse kunstenares Hanna Oren-Huppert.

In het werk van de kunstenares komen twee belangrijke elementen uit haar leven samen. Enerzijds trekken vanuit haar eigen verleden beelden van hedendaagse oorlogsgevolgen zoals vluchtelingen te voet, overvolle vluchtenlingenboten en rijen vluchtende mensen haar aandacht. Anderzijds straalt haar werk, dat vaak bestaat uit vrouwfiguren, een omhelzende en oer-aardse vrouwelijke kracht en rust uit. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Frans Sellies een korte documentaire over Oren-Huppert waarin zij vertelt over haar leven en over haar werk.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.