Volledig scherm

Beetje Beter Cup bij Sportclub Deventer

DEVENTER - De 21-jarige Deventenaar Julian van Dijk houdt komende zaterdag een voetbaltoernooi om zo geld in te zamelen voor kansarme kinderen in Cambodja.


,,Ik ben al jaren betrokken bij de stichting Beetje Beter en al meerdere malen naar Cambodja geweest om als vrijwilliger te helpen op de schooltjes van Beetje Beter. Deze stichting wil door middel van onderwijs kinderen een kans op een betere toekomst geven.’’ Om voor dat doel geld in te zamelen heeft hij de Beetje Beter Cup in het leven geroepen. ,,Deelnemende teams, dat zijn er inmiddels dertien, hebben elk twee boekjes met loten moeten kopen. De opbrengst daarvan is nu al 2.000 euro.’’ Voor het toernooi dat zaterdag bij Sportclub Deventer wordt gehouden kunnen pupillen en senioren aan meedoen. ,,Teams kunnen zich nog tot vrijdag aanmelden via de website: www.beetjebeter.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.