Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Bekerloting volleybal: zware route naar finale

APELDOORN - Bij de bekerloting voor de achtste finales is maandagavond een lastig programma richting finale uit de kokers gerold voor de mannen van Draisma Dynamo.

Op het bondskantoor van de Nevobo werd Dynamo voor de achtste finales gekoppeld aan Arbo/Fusion Rotterdam. Het gaat om een uitwedstrijd. Als Dynamo dat duel wint, stuit het in de kwartfinales mogelijk al op topfavoriet Abiant/Lycurgus. De Groningers spelen in de achtste finales tegen SV Land Taurus.

De volleybalsters van Coolen-Alterno nemen het thuis op tegen VC Sneek. Voordeel voor Alterno is dat afgezien van de Friezinnen alleen Peelpush als eredivisionist in de onderste helft van het schema zit. De mannen van Alterno spelen in eigen hal tegen Coniche Topvolleybal Zwolle. Willen ze de finale halen, krijgen ze waarschijnlijk later in het toernooi een zware tegenstander als Seesing-Orion of Inter Rijswijk voor de kiezen.

De achtste finales zijn op zaterdag 26 november.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.