Volledig scherm

Bekijken van orgels en erop spelen kan op Kamper Orgelpad-dag in Kampen

KAMPEN - Bekijken van kerkorgels, naar de instrumenten luisteren en erop spelen kan op donderdag 11 augustus tijdens een nieuwe editie van de Kamper Orgelpad-dag.

Geïnteresseerden kunnen van 10.00 tot 16.00 uur terecht in de Bovenkerk, Burgwalkerk, Broederkerk, Buitenkerk, Lutherse Kerk, Nieuwe Kerk en de Poortkerk. Wie een beetje kan spelen, mag zijn kunsten op het orgel laten horen. In de Bovenkerk geeft Sander van den Houten een paar korte concerten en het slotconcert van de Kamper Orgelpad-dag dat om 20.00 uur begint.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.