Volledig scherm

Belangrijke wijziging Syntus dienstregeling

DEVENTER - Op zondag 11 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus Overijssel in voor het openbaar vervoer in Midden-Overijssel.

Voor Deventer gelden de belangrijkste wijzigingen op lijn 2 Platvoet-Borgele-Station en lijn 3 Platvoet-Zandweerd-Station. Deze busdiensten rijden voortaan ieder half uur in plaats van ieder kwartier. Daarnaast rijdt lijn 161 Deventer-Olst-Wijhe-Zwolle op zaterdag tot Diepenveen waar het begin- en eindpunt in Diepenveen is bij halte Randerstraat. De aanpassing heeft als doel een logische reis voor de reizigers te maken met, waar mogelijk, verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.syntusoverijssel.nl/dienstregeling. In de tweede helft van november lanceert Syntus een nieuwe website, met daarop een handige interactieve reisplanner en lijnenapplicatie waarmee reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht krijgen van hun reismogelijkheden. Ook worden reizigers geattendeerd op de nieuwe dienstregeling via de beeldschermen in de bussen, de dynamische borden bij diverse haltes en via social media.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.