Politie.
Volledig scherm
Politie. © Emiel Muijderman

Bellers, hardrijders en gordellozen in Oudleusen op de bon

OUDLEUSEN - De politie heeft dinsdag op de Hessenweg in Oudleusen aan drie automobilisten met een mobiele telefoon in de hand, twee te hard rijdende bestuurders en twee automobilisten zonder gordel een proces-verbaal uitgedeeld.

Agenten hielden van 13.00 tot 21.00 uur een verkeerscontrole op de weg, waarbij achttien bestuurders aan een blaastest werden onderworpen. Hierbij werd niets geconstateerd. Een van de automobilisten zonder gordel maakte het wel erg bont. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen, bleek na controle een valse naam te hebben opgegeven en mocht alleen rijden met een alcoholslot. Deze automobilist kreeg drie maal een proces-verbaal en moet zich voor de rechter verantwoorden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.