Volledig scherm

Benefietavond voor Oeganda

TWELLO/TERWOLDE - Het groene VMBO AOC Twello gaat in oktober met 18 leerlingen en 4 docenten naar het Oeganese Bukomansimbi. Om geld in te zamelen voor de daar uit te voeren plannen houdt de school dinsdag 21 juni een Afrikaanse benefietavond in Kriebelz in Terwolde.


In Oeganda gaan de leerlingen en docenten in oktober verder met de aanleg van een Model School Farm en drie schooltuinen. In 2014 maakte het AOC al een begin door met het maken van een omheining, het aanleggen van een eenvoudig irrigatiesysteem en het aanleggen van composthopen. Tijdens de reis in het najaar gaan de Nederlanders zich bezig houden met lesprogramma’s over compostering, bijen houden, duurzaamheid en ondernemerschap. Een ander doel is het aanleggen van een stabiele internetverbinding voor de basisschool en middelbare school in Bukomansimbi. De opbrengst van de benefietavond dinsdag 21 juni gaat naar de realisatie van deze internetverbinding. Het kinderkoor uit Bukomansimbi treedt op tijdens de avond en de leerlingen van het AOC geven informatie over de reis. Ook krijgen bezoekers een Afrikaans buffet voorgeschoteld.

Kosten 17,50 euro. Aanmelden kan via de website www.aoc-oost- afrika.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.