Volledig scherm

Benefietavond voor Oeganda

TWELLO/TERWOLDE - Het groene VMBO AOC Twello gaat in oktober met 18 leerlingen en 4 docenten naar het Oeganese Bukomansimbi. Om geld in te zamelen voor de daar uit te voeren plannen houdt de school dinsdag 21 juni een Afrikaanse benefietavond in Kriebelz in Terwolde.


In Oeganda gaan de leerlingen en docenten in oktober verder met de aanleg van een Model School Farm en drie schooltuinen. In 2014 maakte het AOC al een begin door met het maken van een omheining, het aanleggen van een eenvoudig irrigatiesysteem en het aanleggen van composthopen. Tijdens de reis in het najaar gaan de Nederlanders zich bezig houden met lesprogramma’s over compostering, bijen houden, duurzaamheid en ondernemerschap. Een ander doel is het aanleggen van een stabiele internetverbinding voor de basisschool en middelbare school in Bukomansimbi. De opbrengst van de benefietavond dinsdag 21 juni gaat naar de realisatie van deze internetverbinding. Het kinderkoor uit Bukomansimbi treedt op tijdens de avond en de leerlingen van het AOC geven informatie over de reis. Ook krijgen bezoekers een Afrikaans buffet voorgeschoteld.

Kosten 17,50 euro. Aanmelden kan via de website www.aoc-oost- afrika.nl.

  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: