Volledig scherm
De cover van de Bib Gourmand-gids 2017. © PR

Bib Gourmand: hier kun jij lekker eten voor maximaal 37 euro

REGIO - In welke restaurant kun je in 2017 een volledig menu van kwaliteit voor maximaal 37 euro eten? Michelin maakt maandagmorgen bekend welke restaurants een Bib Gourmand krijgen.

134 Nederlandse restaurants krijgen in 2017 een Bib Gourmand. In de lijst zijn 18 nieuwkomers. 17 restaurants die dit jaar nog wel een Bib Gourmand hadden, verliezen die in 2017.

De uitreiking van de Bib Gourmand is een voorproefje op de sterrenuitreiking. Op 12 december presenteert Michelin haar gids. Dan wordt bekend welke restaurants een (extra) ster krijgen of een ster verliezen.

De kaart met daarop de restaurants is in de app niet te zien. Klik hier voor de kaart.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.