Volledig scherm

Bibliotheek Noord Veluwe introduceert 'Online cursussen van de bibliotheek'

NOORD-VELUWE - Leden van de bibliotheek Noord Veluwe kunnen vanaf heden een jaar lang gratis twee online cursussen volgen in het kader van 'Online cursussen van de bibliotheek'.

In totaal zijn er dertig cursussen te volgen in de categorieën vrije tijd, persoonlijke ontwikkeling, computer en nieuwe media, gezondheid en opvoeding en nieuwe talen. De cursussen bestaan uit een aantrekkelijke mix van tekst en veel videomateriaal. Alle cursussen hebben het kwaliteitskeurmerk van Cedeo. Om een cursus te volgen is een internetverbinding noodzakelijk.

Met het aanbieden van de online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. 'Online cursussen van de bibliotheek' is een pilot van één jaar. Na afloop van de pilot wordt deze geëvalueerd. Op basis van die evaluatie wordt er besloten of er een vervolg komt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.