Volledig scherm

Bibliotheek Noord-Veluwe start met training Digisterker

NOORD-VELUWE - Bibliotheek Noord-Veluwe start in november met de training Digisterker. Iedereen die wil leren hoe hij online zaken kan regelen, kan deze praktische training volgen.

Deelnemers leren in vier bijeenkomsten zelfredzaam te zijn op het internet. Er is onder andere aandacht voor DigiD, het inloggen op persoonlijke omgevingen en het aanvragen van toeslagen komen aan bod. Deelnemers aan de cursus hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek Noord-Veluwe. Wel is het van belang dat deelnemers enige ervaring hebben met de computer en het internet.

De Bibliotheek Noord-Veluwe houdt de cursus omdat steeds meer zaken in de samenleving online geregeld kunnen worden en zij het belangrijk vindt dat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving. De training Digisterker zorgt ervoor dat deelnemers mee kunnen komen met alle digitale veranderingen. Deelname aan de training kost eenmalig 15 euro voor de aanschaf van het werkboek. De te training wordt gegeven door een gecertificeerde Digisterker-docent en bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Aanmelden is vanaf heden al mogelijk en kan hier.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.