Volledig scherm

Bibliotheken op de Noord-Veluwe openen gedichtenwedstrijd in het kader van Week van Alfabetisering

NOORD-VELUWE - De bibliotheken op de Noord-Veluwe hebben de gedichtenwedstrijd Schrijf een Elfje geopend in het kader van de Week van de Alfabetisering.

Inwoners van gemeenten op de Noord-Veluwe kunnen tot 29 augustus een Elfje, een gedicht van vijf regels en elf woorden, over het thema Sprookjes bij hun bibliotheek inleveren. In de bieb is een deelnemersblad verkrijgbaar met vijf regels en elf vakjes. De winnaar krijgt een mooie prijs in de Week van Alfabetisering die van 5 tot 11 september wordt gehouden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.