Volledig scherm

‘Bij-hei- honingwandeling’ vanaf De Wheem in Oud Avereest

OUD AVEREEST - Onder begeleiding van gidsen houdt Landschap Overijssel op zondag 21 augustus een ‘Bij-hei- honingwandeling’. Vanaf Bezoekerscentrum De Wheem gaat de wandeling richting het heidegebied van het Reestdal, dat in augustus paars kleurt.

Bij terugkomst in De Wheem kunnen de wandelaars onder het genot van een kop thee of koffie en een proeverij van honinglekkernijen, luisteren naar het verhaal van de Imker. Hij vertelt over het belang van de bij en de vernuftige totstandkoming van honing.

De excursie begint om 13.30 uur bij De Wheem aan Oud Avereest 5 in Oud Avereest. Meedoen kost 5 euro en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en donateurs. Geadviseerd wordt om stevige en comfortabele schoenen aan te trekken. Aanmelden is noodzakelijk, dat kan tot en met 18 augustus via 0529-401731 of www.landschapoverijssel.nl/de-bij- hei-en- honingwandeling.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.