Volledig scherm

Bijeenkomst over ontwikkelingen Spoorzone Zwolle

ZWOLLE - Er gaat de komende tijd veel veranderen rondom het station in Zwolle. Als gevolg hiervan wordt donderdag 20 oktober een Spoorzonecafé gehouden bij De Jonge Honden aan de Westerlaan 9 in Zwolle.

Het eerste uur van de bijeenkomst gaat over het thema verbinding. Er wordt gekeken hoe belangrijk de verbinding tussen de Spoorzone en de binnenstad is, op welke manier deze verbinding kan worden uitgevoerd en hoe de Spoorzone een bruisend onderdeel van de stad kan worden. Na het plenaire deel is er gelegenheid om in gesprek te gaan met leden van de projectorganisatie en de overige bezoekers. Aanvang is 19.30 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.