Imkers geven in de bijentuinen in Kampen en IJsselmuiden een tekst en uitleg over hun werk.
Volledig scherm
Imkers geven in de bijentuinen in Kampen en IJsselmuiden een tekst en uitleg over hun werk. © Grada Scholten

Bijenvereniging Kampen houdt open huis bij leden in Kampen en IJsselmuiden op Landelijke Imkerijdag

KAMPEN/IJSSELMUIDEN - De Bijenvereniging Kampen houdt zaterdag 9 juli een open huis op Landelijke Open Imkerijdag bij haar leden in Kampen en IJsselmuiden.

Op meer dan 200 plekken in het land, waaronder in Kampen en IJsselmuiden, kan het publiek kennismaken met de wereld van de bij. Enthousiaste imkers vertellen over de honingbij en demonstreren hun hobby. Het open huis is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur bij Wim Selles aan de Blekersdam 13 in IJsselmuiden, in de bijentuin aan de Noordweg 129 in Kampen en in de bijentuin van de gemeentelijke plantsoendienst aan de Korteweg (tegenover kinderboerderij Cantecleer). Bij de laatstgenoemde plek is ook de start van een parkwandeling met een imker die om 14.00 uur begint. Toegang tot de tuinen en deelname aan de wandeling is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.