Volledig scherm
Nachtzorg © Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Bijzondere nachten als zorgvrijwilliger

OVERIJSSEL - Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel is in de gemeente Dalfsen, Hellendoorn, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Twenterand of Wierden op zoek naar vrijwilligers die af en toe een nacht bij iemand met dementie willen zijn.

Op die manier wordt de mantelzorger ondersteund en heeft deze overdag meer energie over om voor de naaste te zorgen.

De zorg ’s nachts kent haar eigen specifieke sfeer en wordt door zorgvrijwilligers als heel bijzonder ervaren. Het kan gaan om een eenmalige of kortdurende zorgvraag, maar een langdurigere inzet is ook mogelijk.

Vrijwilliger krijgen een basiscursus aangeboden en worden begeleid door een zorgcoördinator. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ina Versmissen via 0548–638830 of iversmissen@vrijwilligethuiszorg.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.