Volledig scherm

Biograaf en actrice herdenken Etty Hillesum in Deventer centrum

DEVENTER - Judith Koelemeijer en Margreet Blanken hebben zich allebei intensief in Etty Hillesum verdiept. De één als biograaf, de ander als actrice. Op woensdag 30 november, de sterfdag van Etty Hillesum, vertellen ze hierover in het Etty Hillesum Centrum.

Ook wordt daar de dvd gepresenteerd die het EHC heeft laten maken van de voorstelling van Margreet Blanken. Ruim 300 keer speelde Margreet Blanken de monoloog over Etty Hillesum. Haar laatste voorstelling werd gefilmd door Paul van Nierop en Rini van Iperen en voor de dvd aangevuld met een interview met Margreet Blanken. Enkele delen van de dvd worden deze avond gepresenteerd en deze kan ook gekocht worden. De bijeenkomst in het Etty Hillesum Centrum duurt van 20.00 tot 21.30 uur, de toegang bedraagt 5 euro. Aanmelden: administratie@ettyhillesumcentrum.nl of 0570-641003

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.