Volledig scherm

Bladkorven Olst-Wijhe wisselen van locatie

OLST/WIJHE - De gemeente Olst-Wijhe plaatst volgende week op 24 locaties bladkorven. Naar aanleiding van verschillende vragen heeft de gemeente besloten om sommige bladkorven op een andere locatie te plaatsen.

De keuze voor deze locaties heeft betrekking op de grootte van de bomen, de boomsoort en de bereikbaarheid van de bladkorven voor onze vrachtauto. Blad van gemeentebomen dat in tuinen van bewoners terecht komt, kan in de bladkorven worden gedeponeerd. Eigen tuinafval mag niet in de korf maar kan in de groene afvalcontainer worden achter gelaten. In de week voor kerst worden de bladkorven geleegd. In het buitengebied worden geen bladkorven geplaatst. Het blad van gemeentelijke bomen aldaar kan in de berm worden verzameld. Bewoners die dat doen kunnen zich via het Digitaal Loket melden of contact opnemen met het klantcontactcentrum.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.