Volledig scherm

Blijverslening voor senioren in Bronckhorst

HENGELO - Ouderen die hun woning willen aanpassen maar niet genoeg spaargeld hebben, kunnen in de gemeente Bronckhorst in aanmerking komen voor de Blijverslening van het SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten).


Dit is een lening met gunstige rente en voorwaarden. B en w vragen de gemeenteraad dit vast te stellen.

Ook gezinnen met een gezinslid met een beperking kunnen voor de regeling in aanmerking komen. Via de gemeente kunnen eigenaar-bewoners een lening krijgen, hypothecair of consumptief, waarmee zij een woningaanpassing kunnen financieren.

Voor de lening is een gemeentelijke garantstelling nodig. Ook hiermee moet de gemeenteraad instemmen. Op 15 december neemt de raad een besluit. Na instemming gaat de regeling vanaf 1 januari 2017 gelden. Mensen kunnen zich vanaf dan via bronckhorst.nl of sociale teams aanmelden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.