Volledig scherm

Boekenmarkt in Steenwijk

STEENWIJK - In het centrum van Steenwijk vindt zondag 26 juni een boekenmarkt plaats. Het is de 21ste keer dat het evenement wordt gehouden op het Marktplein in het centrum.

Van 11.00 tot 17.00 uur staan er antiquariaten en boekhandelaren uit heel Nederland op de markt met een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Er zijn ook een aantal boekenkramen met een specialisatie, denk aan een kraam met enkel boeken van Tolkien of scheepvaartboeken. Ook kinderboeken ontbreken niet. Voor de jeugd start daarnaast om 14.00 uur de jeugdboekenparade, waarbij helden uit jeugdboeken tot leven komen en in optocht door de binnenstad gaan. Denk aan Dolfje Weerwolfje, Kikker en Bram Botermans. Bij Boekhandel Groenendijk in de Oosterstraat zal een prinses voorlezen vanaf 14.00 uur. parkeren is vrij.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.