Volledig scherm

Boekstartcafe's weer van start in Dalfsen en Nieuwleusen

DALFSEN/NIEUWLEUSEN - In de bibliotheken van Dalfsen en Nieuwleusen gaan de Boekstartcafe's op respectievelijk donderdag 1 en woensdag 7 september weer van start.

DALFSEN/NIEUWLEUSEN - In de bibliotheken van Dalfsen en Nieuwleusen gaan de Boekstartcafe's op respectievelijk donderdag 1 en woensdag 7 september weer van start.BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van het kind, zo blijkt uit onderzoek. Ook verhoogt het de concentratie en schept het een band tussen ouder en kind.

Meedoen is gratis, aanmelden via m.boesenkool@bibliotheekdalfsen.nl wordt wel op prijs gesteld.

In Nieuwleusen is het Boekstartcafé op de eerste woensdag van de maand en in Dalfsen op de eerste donderdag. Het duurt van 10.00 tot 11.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.