Volledig scherm

Boer oogst meer aardappels

DEVENTER Boeren in Gelderland en Overijssel hebben een goede aardappeloogst achter de rug.

In beide provincies lag dit jaar de opbrengst per hectare consumptieaardappelen hoger dan vorig jaar. Dat staat haaks op het landelijke beeld. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren.

In Flevoland is de opbrengst per hectare dit jaar het hoogst (50,5 ton), Gelderland volgt op de voet met 48,8 ton. Gelderland noteert in vergelijking met andere provincies wel de grootste percentuele stijging in vergelijking met 2015. De opbrengst per hectare consumptieaardappelen ligt 16,5 procent hoger dan vorig jaar. In Overijssel is 10 procent meer aardappelen geoogst van een hectare. Landelijk werd juist een daling van 1,7 procent genoteerd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.