Volledig scherm

Boerderij in Kloosterhaar neemt deel aan Open Dag in Week van de Akkerbouw

KLOOSTERHAAR - Liefst tachtig akkerbouwers en verwerkende bedrijven in heel het land heten belangstellenden zaterdag 25 juni welkom op de Open Dag van de Week van de Akkerbouw.


In Kloosterhaar neemt het akkerbouwbedrijf van de familie Steggink aan de Van Royensweg 83 deel aan de Open Dag. Zij tonen bezoekers graag hoe zij elke dag weer met hart en ziel gewassen als suikerbieten, zetmeelaardappelen, tarwe, maïs en gerst verbouwen. Naast het verbouwen van de gewassen, worden er op de boerderij in Kloosterhaar ook rosé-kalveren gehouden en wordt er actief gewerkt aan bodemvruchtbaarheid, duurzaam waterbeheer en akkerranden.

Tijdens de Open Dag zijn er activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen mee op de trekker of een speurtocht over de akkers doen. Tijdens een rondleiding over het bedrijf kunnen alle bezoekers ontdekken met welke moderne machines de akkerbouw lekkere en gezonde producten produceert. Het akkerbouwbedrijf van de familie Steggink in Kloosterhaar is van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor belangstellenden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.