Volledig scherm
De cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden gaat over het kasteel, haar bewoners en de ontwikkeling van het landschap door de jaren heen. © J.G. van Agtmaal

Boswachter houdt cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden bij Elspeet


​STAVERDEN/ELSPEET - Een boswachter van Geldersch Landschap houdt zondag 7 augustus een cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden tussen Staverden en Elspeet.

De natuurbeheerder vertelt in een loop over onverharde paden over de historie van het kasteel, de bewoners en de ontwikkeling van het landschap door de jaren heen. Bijzondere verhalen over de witte pauwen en 'de zwarte vrouw van Staverden' ontbreken niet. De wandeling begint om 14.00 uur op de parkeerplaats van het landgoed aan de Uddelermeerweg in Staverden. Deelname is 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Aanmelden is niet nodig.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.