Volledig scherm
De grote weerschijnvlinder is een van de 30 vlindersoorten die in het Kuinderbos voorkomt. © Harco Bergman

Boswachter van Kuinderbos in Bant zoekt vrijwilligers voor grote vlindertelling in augustus

BANT - Boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers voor een grote vlindertelling op zondag 7 augustus in het Kuinderbos in Bant.

De telling valt samen met de landelijke tuinvlindertelling van De Vlinderstichting. Vrijwilligers gaan in het Kuinderbos, waar ruim 30 soorten dagvlinders rondfladderen, in kleine groepjes op pad om een telling te doen op 30 telroutes. Dit gebeurt met een vlinderzoekkaart en de app waarneming.nl. Na afloop worden de resultaten van de telgegevens worden bekendgemaakt en er is een kampvuur voor kinderen die broodjes kunnen bakken. Kars Veling van De Vlinderstichting trapt de vlindertelling in het Kuinderbos af. Hij laat zien welke vlindersoorten in het natuurgebied in Bant voorkomen en waar je op moet letten om de diertjes te herkennen. De telling is van 13.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij Harco Bergman via h.bergman@staatsbosbeheer.nl. Aanmelden kan ook via dit mailadres met vermelding van het aantal personen en de aanwezige vlinderkennis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.