Volledig scherm

Bouw van Jou wint NPR Gulden Feniks

DEVENTER - Het Deventerse project ‘Bouw van Jou’ heeft woensdag 22 juni in Amsterdam de NRP Gulden Feniks 2016 prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie ‘Renovatie’. NRP Gulden Feniks is een prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.


Deelnemers aan het project Bouw van Jou kopen voor 97.500 euro k.k. een huis in het Landsherenkwartier in Keizerslanden. Bouw van Jou zorgt voor de vernieuwing van de buitenkant van de huizen. De kopers zelf maken naar eigen smaak en budget de binnenkant van het huis af. Zo wordt het kopen en renoveren van een huis ook voor mensen met een minder grote portemonnee bereikbaar. Met een klusbudget van bijvoorbeeld 10.000 euro kunnen mensen voor 425 euro netto per maand wonen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De laatste woningen worden dit jaar opgeleverd.

Uit het juryrapport: “Volgens de jury vertegenwoordigt Bouw van Jou een van de grootste renovatieopgaves waar ons land voor staat: de onderkant van de kopersmarkt op weg helpen naar een eerste woning. De renovatie is volgens de jury even liefdevol als zorgvuldig en met oog voor detail uitgevoerd. Naast de verslechterde woningen werd ook de omgeving aangepakt, nu straalt alles een frisse eenvoud uit. Indrukwekkend. Hier metamorfoseerde een statusloos gebied tot een woonwijk waar je graag bent.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.