Volledig scherm

Braakman BV mag kinderdagverblijf starten

LAAG ZUTHEM - Braakman BV, een bedrijf dat systeemplafonds en –wanden, detachering, aardwarmte en vloerverwarming en koeling levert en aanbrengt, gaat vanaf 1 februari ook kinderopvang verzorgen.

Het college van burgemeester en wethouders van Raalte heeft het bestemmingsplan van de locatie gewijzigd om dit mogelijk te maken. Er waren geen bezwaren tegen het ontwerpwijzigingsplan.

Deze niet alledaagse combinatie van bedrijfstakken, komt voort uit eigen behoefte. De dochter van eigenaar Gert Braakman is zwanger en kon geen kinderopvang vinden. Ook staan er al diverse kinderen van werknemers van Braakman BV ingeschreven bij de nieuwe kinderopvang. Braakman heeft twee gediplomeerde dames ingeschakeld die bij hem op de loonlijst komen, maar in het kinderdagverblijf verder volledig zelfstandig hun ding zullen doen. Braakman heeft hoge verwachtingen van het kinderdagverblijf. “We hebben een uitstekende locatie, net naast de weg van Zwolle naar Raalte. We zitten in het bos en beschikken over een dierenweide”, aldus Braakman.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.