Volledig scherm
EPA

Bradl voor Van der Mark bij Ten Kate Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Stefan Bradl uit Duitsland rijdt komend seizoen voor het Honda World SBK-team van Ten Kate. Het betekent dat Michael van der Mark het team uit Nieuwleusen na vier jaar zal verlaten.


Bradl wordt bij Ten Kate de teamgenoot van de Amerikaan Nicky Hayden, die al een contract had tot en met het einde van 2017. De jonge Duitser (26) komt uit de MotoGP. Bradl, uit Augsburg, werd in 2011 wereldkampioen in de Moto2-klasse.

Teammanager Ronald ten Kate is ervan overtuigd dat Bradl de stap van de MotoGP naar de Superbikes snel kan maken. “Hij heeft in de gesprekken met ons zijn doelstellingen duidelijk gemaakt. Iedere rijder uit de MotoGP zal moeten wennen aan de motoren en de banden van de Superbikes. Bovendien rijden wij op enkele circuits die Bradl nog niet kent. Maar hij is jong en leert snel.”

De toekomst van Van der Mark, momenteel vijfde in het wereldkampioenschap (Hayden staat zesde), is nog onduidelijk. Er wordt gespeculeerd op een overstap van de Rotterdammer naar Yamaha.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.