Volledig scherm

Brandweer geeft advies aan huis in binnenstad

DEVENTER - De brandweer gaat vanaf januari in de binnenstad langs de deuren om mensen een eenmalig advies aan huis te geven over brandpreventie.


De bewoners krijgen vooraf een brief met het aanbod van het advies dat wordt gegeven door brandweermensen of vrijwilligers. De bewoners van het Bergkwartier komen als eerste aan de beurt, gevolgd door in fases andere delen van de binnenstad. Opvolging van het advies blijft de verantwoordelijkheid van mensen zelf. Tijdens het huisbezoek bespreekt de brandweer hoe je de kans op brand zo klein mogelijk kunt maken, bijvoorbeeld door brandvertragende materialen te gebruiken. Ook komt aan bod hoe, in geval van brand, de schade te beperken is. Goed geplaatste, werkende rookmelders en vrije vluchtroutes zijn hiervoor essentieel.

De gemeente wil herhaling van ernstige branden met grote gevolgen in de binnenstad voorkomen. “Daar kunnen alle bewoners aan bijdragen”, aldus burgemeester Heidema.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.