Volledig scherm

Bruggen worden niet beweegbaar, wel verhoogd

WAPENVELD/HATTEM Provincie Gelderland wil geen geld stoppen in beweegbare bruggen over het Apeldoorns Kanaal.

In plaats daarvan moeten de bruggen verhoogd worden. Daarmee neemt de provincie het advies over van de stuurgroep Veluwekroon.

De provincie heeft 3,1 miljoen euro toegezegd voor het bevaarbaar maken van het noordelijke deel van het Apeldoorns Kanaal. Voor dit bedrag zou een aantal bruggen beweegbaar gemaakt worden. De 3,1 miljoen blijft gereserveerd voor de bruggen maar volgens de provincie is verhogen de beste keus nu blijkt dat de gemeente Hattem en Heerde geen geld hebben voor onderhoud van beweegbare bruggen. Dit zou per brug 10.000 euro per jaar extra kosten. Vaste bruggen zijn veel goedkoper in onderhoud.

Met de verhoging kunnen boten tot 1.30 meter op het noordelijk deel van het Kanaal straks vrij varen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.