Volledig scherm

Bruisende zomermarkt in Giethoorn

GIETHOORN - In hart van Giethoorn is op vrijdag 29 juli een bruisende Zomermarkt. Tussen 10.30 en 17.00 uur staan er veertig kramen op het Eendrachtsplein bij het Kulturhus.


De Zomermarkt is volgens de organisatie ‘net even anders’ dan andere zomermarkten. Het is geen braderie, maar er staan alleen ‘mooie’ kramen, met een verscheidenheid aan producten. Met Bert Kling en zijn shantykoor Easy & Free is er live Ierse en Schotse muziek te horen en ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Zo is er een springkussen en een klimwand en zijn er avontuurlijke spellen van Klimbos Paasloo. Lummy Mol geeft rondleidingen langs haar kunstexpositie. Verder is er van alles te eten en te drinken en daarnaast is het natuurlijk mogelijk om vanuit het dorp een bootje te huren en het water op te gaan. Een volledig overzicht van alle kramen is te vinden op de website.

www.kulturhusgiethoorn.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.