Volledig scherm
Het echtpaar Meester woonde na het huwelijk in Emmeloord, Swifterbant en nu alweer 25 jaar in Lelystad. © Gemeente Lelystad/Fotostudio Wierd

Burgemeester Adema feliciteert 60-jarig huwelijkspaar Meester in Lelystad

LELYSTAD - Burgemeester Ina Adema heeft deze week het echtpaar Rijk en Betty Meester uit Lelystad met hun 60-jarig huwelijk gefeliciteerd.

De twee vierden zondag dat zij op 9 oktober 1956 in het huwelijk zijn getreden. Rijk en Betty Meester gingen na hun huwelijk in Emmeloord. Daar werkte Rijk in een bakkerij en hij richtte een assurantiebedrijf op, waarin ook Betty kwam te werken. Na omzwervingen van Swifterbant terug naar Emmeloord ging het stel in 1991 in Lelystad wonen. Ze hebben twee zonen, twee dochters, negen kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.