Volledig scherm
© Erna Lammers

Burgemeester Wiggers geeft aftrap van woningcheck-cursussen van Rode Kruis in Hattem

HATTEM - Burgemeester Jan Willem Wiggers geeft dinsdag 30 augustus de aftrap van de woningcheck-cursussen van het Rode Kruis in Hattem.

De cursussen worden gegeven door de politie en de brandweer die vrijwilligers professioneel opleiden om tips over veiligheid en zelfredzaamheid te kunnen geven aan Hattemer senioren. Het Rode Kruis hield in het voorjaar een pilot met woningchecks in meerdere Noord-Veluwse gemeenten. Uit een evaluatie bleek dat het professioneler kon, nadat de gemeente, de politie, MEE en Welzijn Hattem interesse in het vrijwilligersproject hadden getoond. De aftrap is om 17.30 uur in het Rode Kruis-gebouw aan de Van Galenstraat 40. Wie interesse heeft om huisbezoeken namens het Rode Kruis af te leggen, kan het functieprofiel vinden bij de Vrijwilligers Vacaturebank op www.swhattem.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.