Volledig scherm

Buro Ruis maakt data Bruisweken 2017 Zwolle bekendZWOLLE - De HBO Bruisweek wordt in 2017 gehouden van maandag 28 tot en met woensdag 30 augustus. Dit maakte Buro Ruis afgelopen week bekend tijdens de eerste Bruisbijeenkomst in schouwburg Odeon in Zwolle.

Tijdens de bijeenkomst werd de goede samenwerking van meer dan tachtig partners benadrukt, een samenwerking die gezien de omvang uniek is voor studentenintroducties in Nederland. De MBO Bruisdag wordt woensdag 6 september gehouden.

Voor komend jaar wil Buro Ruis nog meer inzetten op een decentrale aanpak. Dat wil zeggen dat zij de komende periode zoveel mogelijk in gesprek gaan met scholen, opleidingen en verenigingen om zo het programma nog beter te laten aansluiten. Dit is een intensivering van de koers die afgelopen jaar al werd ingezet met de Bruisweken, waarbij opleidingen al meer ruimte kregen om eigen programmaonderdelen te implementeren in de HBO Bruisweek en de routes gespecificeerd per opleiding voor de MBO Bruisdag.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.