Volledig scherm

Buurthuis Espelervaart in Emmeloord vernieuwt en breidt gebouw en activiteitenaanbod uit

EMMELOORD - Buurthuis Espelervaart in Emmeloord is uitgebreid met een kantoorunit, heeft een nieuwe keuken gekregen en dit najaar volgt een uitbreiding van het activiteitenaanbod.

De unit is een ruimte van 30 vierkante meter naast het wijkgebouw waar vergaderd kan worden. In het buurthuis leggen vrijwilligers momenteel de laatste hand aan de nieuwe keuken die op 1 september moet opengaan. Het activiteitenaanbod van het wijkgebouw breidt binnenkort uit met een naaiatelier en een gezelschapsspellenavond. Loby Verboom en Corine Veldstra geven vanaf woensdag 13 september een tweewekelijkse workshop naaien, Silvia van der Meer leidt vanaf vrijdag 7 oktober een maandelijkse avond met gezelschapspellen. Deelname aan het naaiatelier en de spellenavond is gratis. Meer informatie staat op www.wijkplatformespelervaart.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.