Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

BZC kansloos tegen titelkandidaat UZSC

BORCULO – Schuurman BZC heeft de ijzersterke seizoenstart geen goed vervolg kunnen geven. De Borculose waterpoloërs moesten zaterdagavond in het eigen bad, ’t Timpke, hun meerdere erkennen in UZSC: 8-14.

BZC trok vorige week in Nijverdal fel van leer tegen Het Ravijn, met een verrassende 9-6 zege tot gevolg. Maar tegen de Utrechtse titelkandidaat werd ontzag getoond. De thuisploeg herstelde zich nog knap van een vroege 0-3 achterstand, maar zakte na een 4-4 tussenstand ver weg. BZC-coach Jan Mensink kon leven met de nederlaag. ,,UZSC is de sterkste ploeg van de eredivisie”, sprak hij resoluut. ,,Maar we hebben niet zo’n goede teamprestatie neer kunnen zetten als tegen Het Ravijn. Het spel was veel te slordig.”
Eredivisie: Schuurman BZC – UZSC 8-14 (1-3/4-9/5-13). Scores BZC: Steijn Lammers 2, Filip Kljajevic 2, Bilal Gbadamassi, Jelle Lammers, Joep Lankwarden, Klaas Zwaan.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.