Volledig scherm

BZZZ-Zpeurtocht op de Sprengenberg

HAARLE - Speuren naar pissebedden, wilde bijen, rupsen en andere kriebelbeestjes kan op iedere woensdag en zondag in september.

Gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur bij de informatieschuur De Pas, Molenweg 2. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het lenen van een rugzakje met allerlei opdrachten kost 5 euro per gezin (max. 4 kinderen) voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Info via: natuurmonumenten.nl/nationaal-park-de-sallandse-heuvelrug.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.