Volledig scherm
Deelnemers aan het WILDkampeerweekend kunnen op drie plekken op Natuurpark Lelystad kamperen, verblijven in een prehistorische boerderij en 'bushcraften'. © Yvonne Meyberg

Campinggasten gezocht voor WILDkampeerweekend op Natuurpark Lelystad

LELYSTAD - Het Flevo-landschap is op zoek naar campinggasten voor een WILDkampeerweekend in het weekend van vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli op Natuurpark Lelystad.

Het park wordt voor het tweede jaar op rij eenmalig opengesteld voor kampeerders die een keer in de natuur willen overnachten. Dit kan bij de grote plas, het leefgebied van de wisenten en paarden en vlakbij het Swifterkamp. Naast het kamperen zijn er allerlei activiteiten, zoals een ochtend- en avondwandeling, een lichtjestocht, barbecueavond en vaarexcursies. Ook is er elke avond een kampvuur. Wie niet in een tent wil slapen, kan verblijven in de boerderij bij de prehistorische nederzetting of bushcraften. Bushcraften is overleven in de natuur met de middelen die je hebt. Aanmelden voor het WILDkampeerweekend kan op www.flevo-landschap.nl/wildkamperen. Hier staan ook alle tarieven.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.