Volledig scherm

Canon Noordoostpolder houdt minisymposium met schrijvers in bibliotheek Emmeloord

EMMELOORD - Historische stichting Canon Noordoostpolder houdt vrijdag 6 november om 15.00 tot 17.00 uur een minisymposium met vier van haar schrijvers in de FlevoMeer Bibliotheek aan het Harmen Visserplein 5 in Emmeloord.

Leo Kaan gaat om 15.15 uur in op zijn onderzoek naar de ondergang van het schip NE-165. Gerrit van Hezel volgt met een lezing over de NM107, een kogge met kloostermoppen. Na de pauze verhaalt Hans Hollestelle over vliegtuignavigator Bill Cotham en Theo Gaasbeek vertelt over Willem Frederik Hermans en zijn band met de Noordoostpolder. De artikelen van de vier schrijvers zijn opgenomen in de Canon Noordoostpolder die na afloop te zien is in de bibliotheek en op www.canonnoordoostpolder.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.