Volledig scherm

Canta Libre zingt Bach, klassiek én in popuitvoering

HARDENBERG - Popkoor Canta Libre gaat uitdagingen niet uit de weg. Het vrijdag in theater de Voorveghter te geven concert heeft het thema 'Bach & Beat'. Het Hardenbergse gezelschap zingt onder meer 'Air' van Johann Sebastian Bach.

Niet alleen in de klassieke uitvoering maar ook in een popuitvoering met medewerking van deejay Max Boersma. Op het repertoire staat verder het nummer Russians van Sting, geïnspireerd op een melodie van de Russische componist Sergej Prokofjev. Tijdens het om 20.15 uur beginnende optreden geeft Canta Libre jonge musici een podium. Con Anima, bestaande uit vier conservatoriumstudenten, neemt het klassieke deel van het programma voor haar rekening. Tijdens het concert geeft Ernest Beuving een voorproefje van zijn theaterprogramma. Op zaterdag 1 april 2017 werkt Canta Libre mee aan zijn voorstelling 'Klap van de korenmolen'.

www.popkoorcantalibre.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.