Volledig scherm

Carinova start cursus ‘Verzorging thuis’

OMMEN - Carinova Mantelzorgondersteuning start samen met de wijkverpleging op woensdag 21 september de cursus ‘Verzorging Thuis’ in Ommen.

Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers - partners, familieleden en naastbetrokkenen - die in een thuissituatie een zieke naaste verzorgen.

Omdat mensen steeds langer zelfstandig thuis wonen, heeft de gemeente Ommen aan Carinova gevraagd om deze cursus te organiseren. Er wordt door een wijkverpleegkundige aandacht besteed aan vaardigheden zoals tiltechnieken en hoe je iemand in bed verzorgt. Ook komen een apotheker en een diëtist informatie geven en vertelt een consulent van Carinova Mantelzorgondersteuning welke ondersteuning zij kunnen bieden. Er zal ook iemand van het Samen Doen team uitleg komen geven. Mantelzorgers leren zodoende allerlei tips en trucs.

De vier cursusbijeenkomsten vinden plaats in het Carinovagebouw aan van Reeuwijkstraat 50 in Ommen en duren van 9.30 tot 11.30 uur. Opgeven kan tot 10 september via Roelie Cazemier: 0570-518185 of r.cazemier@carinova.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. De vervolgdata zijn 28 september en 5 en 12 oktober.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.