Volledig scherm

Carlijn Achtereekte stelt teleur tijdens wereldbeker in Harbin

HARBIN - Carlijn Achtereekte is het wereldbekerseizoen enigszins teleurstellend begonnen. De schaatster uit Lettele, die twee weken geleden nog ijzersterk voor de dag kwam tijdens de KNSB Cup in Groningen en daar de 5.000 meter won, werd in Harbin slechts zestiende op de 3.000 meter. De afstand werd gewonnen door de Tsjechische Martina Sablikova.

Vooral de tijd van Achtereekte, van wie de 5.000 meter de sterkste afstand is, viel in de Chinese miljoenstad tegen. Ze voltooide de zes ronden in 4.21,76, terwijl Sablikova er ruim dertien seconden minder voor nodig had en in 4.08.27 finishte.

Jan Smeekens komt zaterdag voor het eerst in actie in Harbin. Dan staat voor de sprinter uit Raalte de eerste 500 meter op het programma. Zondag is de tweede ‘manche’. Ook Thomas Krol had vrijdag nog een ‘rustdag’ en mag zaterdag aan de bak. De schaatser uit Colmschate start dan op de 1.000 meter. Zondag wacht voor hem de 1.500 meter.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.