Volledig scherm

Carmel College en De Laarman ontvangen EU geld

RAALTE - Nadat eind oktober sportvereniging Helios (Deventer) en Wonen met de Buren (Luttenberg) een bijdrage van de Europese Unie ontvingen, is het nu de beurt aan twee organisaties in de gemeente Raalte.

De subsidieaanvraag voor de Leadergelden voor plattelandsontwikkeling van de Fit for Life Xperience van het Carmel College Raalte en Museum de Laarman werden goedgekeurd. Het Carmel College krijgt 70.526 euro (waarvan 50% van de EU, 25% van provincie Overijssel, 25% van gemeente Raalte). Via de Fit for Life Xperience gaan leerlingen activiteiten voor ouderen en kinderen organiseren rondom thema’s als gezondheid, sport of landschapsonderhoud.

Museum De Laarman in Luttenberg gaat het ontvangen geld gebruiken om mensen te verbinden met de wereld achter het voedsel en met het landschap. Het museum doet dit met behulp van werkplaatsen over voedsel(productie), films, tentoonstellingen en erfgoedroutes. De Laarman ontvangt in het totaal 75.000 euro waarvan de helft van de EU komt.

Meer informatie op www.dekrachtvansalland.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.