Volledig scherm

Centraal telefoonnummer voor vrijwillige hulp en zorg

DEVENTER - Bewoners van Colmschate Zuid die vragen hebben over zorg of hulp, kunnen vanaf donderdag 20 oktober tijdens kantooruren bellen met de ‘Lijn Informele Zorg’ via het nummer 0570-781781 .
Doel van het nieuwe initiatief is dat mensen sneller en makkelijker bij de juiste mensen en hulpverleners terecht komen. Degene die belt, krijgt binnen vijf werkdagen te horen of er een vrijwilliger beschikbaar is, of dat er een andere oplossing aan de beller wordt aangeboden.
De telefonische dienst is opgezet door onder meer ‘Colmschate Zuid aan Zet’ toen duidelijk werd dat mensen door veranderende wetgeving steeds minder goed weten waar ze met hun hulpvragen terecht kunnen. Het is een proefproject waarmee de Vrijwilligers Centrale Deventer en Carinova willen nagaan of een dergelijke dienstverlening geschikt voor heel Deventer zou zijn. Gedurende het jaar wordt het project geëvalueerd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.